Tulevat

SUUNNAT JA SUHTEET KEHOSSA JA TILASSA

 

Kinesteetikot ry:n kevään 2019 intensiivikurssi tutkii kehon sisäisiä suuntia ja niiden suhdetta tilaan sekä toiseen ihmiseen. Ohjaajana toimii mm. Forsythe Companyssa ja Ballet Frankfurtissa tanssijana uraa luonut Heidi Vierthaler. Heidi on kansainvälisesti tunnettu ja arvostettu pedagogi ja koreografi. Hän on tehnyt yhteistyötä mm. Carte Blanche, Gothenburg Dans Kompani, Skånes Dans Theatre ja Nederlands Dans Theatre tanssiryhmien kanssa.

Kurssin päämäärä on laajentaa sisäistä ja ulkoista tietoisuuttamme totuttujen liikemallien haastamiseksi ja kehon artikulaation kehittämiseksi. Aloitamme työskentelyn tutkimalla kehon artikulaatiota nivel niveleltä ja tila tilalta. Työskentelemme myös liikefraasien parissa, jotka haastavat meitä laajentamaan kehollista dynamiikkaamme vähemmällä voimalla ja mahdollistavat yllättäviäkin uusia liikkeellisiä mahdollisuuksia. Heidi hyödyntää ohjauksessaan Labanin tilallista liikeanalyysia ja sen kahdeksaa liiketekijää (effort), jotka laajentavat tietoisuuttamme tilasta sekä avaavat uusia liikkeen dynamiikan mahdollisuuksia.

Heidin oma opetusmenetelmä, Stream-Flow, hyödyntää visuaalista mielikuvitusta sekä tuntoaistin pohjalta luotuja harjoitteita, jotka auttavat vapauttamaan kehoa ja laajentamaan tietoisuuttamme suhteessa tilaan ja toiseen ihmiseen. Stream-Flow:n harjoitteet haastavat rikkomaan totuttuja liikemalleja ja auttavat kehittämään omaa erottuvaa liikekieltä tanssilajista riippumatta.

Stream-Flow on tunnustettu tehokkaaksi somaattiseksi liikemenetelmäksi, joka keskittyy yksilön kehittämiseen. Se on ollut viime vuosina esillä tanssialan julkaisuissa, kuten Jenny Coogan (Ed.) Practicing Dance: A Somatic orientation.

Heidi Vierthaler:
http://heidivierthaler.com

AIKA:

LA 6.4.2019 klo 13-19
SU 7.4.2019 klo 11-17

HINTA:

Kinesteetikot ry:n jäsen, Helsinki Parkour Akatemia ja Sirkuskoulun oppilas:
110 €

Ei-jäsen / ei-oppilas:
140 €

MAKSU:

https://holvi.com/shop/KINESTEETIKOT/section/kurssit-workshops/

PAIKKA:

Kulttuurikeskus Sähinä, Heikkiläntie 10, 00210 Helsinki, Finland (Lauttasaari)

LISÄTREENIT:

Kinesteetikot ry:n jäsenenä saat kurssia seuraavat lisätreenit veloituksetta. Kahdeksana sunnuntaina järjestettävissä lisätreeneissä kertaamme harjoitteita ja tutkimme niiden sovelluksia syvemmälle.

Lisätreenit Vattuniemessä, Lauttasaaressa Helsinki Parkour Akatemia ja Sirkuskoulun tiloissa sunnuntaisin 14.4.-16.6.2019 klo 12-14.

PELKKÄ LISÄTREENI x 8 keväällä 2019:

Jos et osallistu kurssille voit Kinesteetikot ry:n tai Parkour Akatemia ja Sirkuskoulun jäsenenä osallistua pelkkiin lisätreeneihin erillisen treenimaksun hinnalla.

40 eu (+ 25 eu jäsenmaksu Kinesteetikot ry tai tosite siitä, että olet Helsinki Parkour Akatemia ja Sirkuskoulun oppilas)

LISÄTIEDOT:

info@kinesteetikot.fi