Tulevat

HENGITYKSEN LIIKE -kurssi 19.-20.9.2020 | Malla Rautaparta

 

Kurssilla pääset syventymään hengityksen anatomiaan ja sen parantavaan voimaan sekä tutkimaan kuinka hengitys avaa kehoa sisältä käsin fysioterapeutti ja joogaohjaaja Malla Rautaparran johdolla.

Voit osallistua kurssille saapumalla paikan päälle Kaapelitehtaalle tai etänä Zoom -sovelluksen välityksellä.
Studiopaikkoja on 10 ja lisäksi 10 paikkaa etäosallistujille.

Kurssi on avoin kaikille esittävän taiteen ammattilaisille, opiskelijoille sekä kehollisuudesta kiinnostuneille ihmisille. Jäsenhinta sisältää kahdeksan kurssin jälkeista lisätreeniä Helsingissä syksyn 2020 aikana, joihin voit myös osallistua paikan päällä tai etänä.

(HUOM! Noudatamme turvavälejä ja tarjoamme tarvittaessa kasvomaskin jokaiselle osallistujalle. Jos sairastut, voit peruuttaa osallistumisesi 24h ennen tapahtuman alkua 18.9. klo 13 mennessä. Palautamme maksamasi kurssimaksun lääkärintodistusta vastaan.)

KURSSISISÄLTÖ:

”Hengitys muuttaa kehon kemiaa. Se muuttaa prosesseja, joita kutsumme hormonaalisiksi, neuromotorisiksi ja psyykkisiksi. Se muuttaa kokonaisuutta, jota kutsumme ihmiseksi.”

— Malla Rautaparta

Hengitys on suurin kehon sisältä päin lähtevä liike. Se liikuttaa kaikkia sisäelimiämme ja kudoksiamme. Se on rengaslaine, joka alkaa keskustasta ja väreilee ulospäin, aina kehon äärilaidoille, jalkapohjiin, kämmeniin ja päälaelle asti. Hengitys on myös keino tutustua ja tutkia kehon sisätilaa, sieltä lähteviä tuntemuksia ja havaita todeksi nekin aistimukset, joille ei ole nimiä. Hengityslihasten vahvistaminen auttaa säätelemään hengitystä tietoisesti; nopeuttamaan, lyhentämään, hidastamaan, venyttämään ja pidentämään sitä. Hengityslihaksiston vahvistamisella voit myös vaikuttaa autonomiseen hermostoon – kutsumaan vallalle sympaattisen tai parasympaattisen puolen ja kiihdyttämään tai levollistamaan niitä.

Hengittämisen tärkeys paljastui Mallalle hänen tutkiessa kipua mm. synnytysten yhteydessä; miten tietoinen hengittäminen voi muuttaa kivun merkitystä, jopa helpottaa sitä. Hengittäminen on keino vaikuttaa moniin terveydellisiin haasteisiin; vähentää väsymystä, lisätä tietoisuutta kehon sisätilasta ja aktivoida sen syviä kerroksia, lisätä iloa, vahvistaa tyytyväisyyttä. Monet tutkimukset ovat osoittaneet, että hyvällä ja tietoisella hengittämisellä voimme vähentää suuriakin terveydellisiä ongelmia, esimerkiksi hengityssairauksien sekä sydän- ja verisuonitautien kohdalla. 

   

OHJAAJAN ESITTELY:

Malla Rautaparta, neurologian fysioterapeutti, kulttuuriantropologi, joogaopettaja ja tietokirjailija, Manipura joogastudion perustaja.
Malla on perehtynyt ns. scaravellijoogaan ja kouluttanut ainoana opettajana Suomessa scaravellijoogan ohjaajia.

Hengitykseen keskittyvästä tutkimuksestaan Malla on kirjoittanut kirjan `Hyvän hengityksen anatomia, kuinka palauttaa hengitys tietoisuuteen` (Basam Books, 2019)

AIKA:

19.9.2020 klo 13-16
20.9.2020 klo 13-16

PAIKKA:

Tero Saarinen Company studiot
Tallberginkatu 1E, 3krs.
Kaapelitehdas, Helsinki

MAKSU:

Jäsenet 66€ (+ 25€ vuoden 2020 jäsenmaksu, sisältää lisätreenit syksyllä 2020)
Ei-jäsenet 99€

Voit valita osallistumismuodon verkkokaupastamme. Muistathan merkitä sähköpostiosoitteesi maksua tehdessä. Lähetämme osallistumislinkin etäosallistujille PE 18.9.

https://holvi.com/shop/KINESTEETIKOT/section/kurssit-workshops/

LISÄTREENIT:

Jäsenhintainen maksu sisältää 8 lisätreenikertaa syksyn 2020 aikana. Lisätreenien sisältönä ovat HENGITYKSEN LIIKE – kurssin sekä aiempien yhdityksen järjestämien intensiivien sisältö.

Pelkkä lisätreeneihin osallistuminen on mahdollista yhdistyksen jäsenille hintaan:

7€ / 1 treenikerta
40€ / 8 treenikertaa
+ 25€ / jäsenmaksu 2020

Lisätreenit syksyllä 2020:
klo 11-13 Lauttasaaressa (osoite ilmoitetaan myöhemmin)
26.9., 3.10., 10.10., 17.10, 14.11., 21.11., 28.11., 5.12.Oikeudet muutoksiin pidätetään lisätreenien päivämäärien osalta.

LISÄTIETOJA:

info@kinesteetikot.fi
www.kinesteetikot.fi
www.facebook.com/kinesteetikot.ry/