Toimijat

Johanna Nuutinen

Tanssitaiteilija Johanna Nuutinen on työskennellyt Suomen Kansallisbaletissa vuodesta 2002. Hän on tanssinut solistisissa tehtävissä mm. Tero Saarisen, Jorma Uotisen, Jorma Elon, Sylvie Guillemin, Johan Ingerin, Jiri Kylianin sekä Ohad Naharinin teoksissa. Vuodesta 2015 Johanna on toiminut freelance taiteilijana tuottaen omia teoksiaan sekä lavalle, että elokuvan muotoon. Hänen sooloteoksensa HATCHED on esitetty usealla kansainvälisellä tanssifestivaaleilla ja lyhytelokuva ME-Story of a Performance on kiertänyt yli 44 filmifestivaalilla ympäri maailman. Keväällä 2017 Johanna vastaanotti Suomen Kulttuurirahaston kolmivuotisen taiteilija-apurahan.

Johannan intohimoja ovat liike ja esiintyjyys. Kinesteetikot ry:n kautta toteutettavan kolmivuotisen työpajahankkeen lähtökohtana on monipuolisten liikemekaniikkojen tutkiminen, sitä kautta esiintyjyyden kehittäminen ja tämän tietotaidon jakaminen laajemmin esitystaiteen parissa työskentelevien ammattilaisten ja ammattiin opiskelevien ihmisten kanssa.

www.johannanuutinen.com

 

Jarkko Lehmus

Jarkko Lehmus on toiminut ammattimaisesti tanssin ja esittävän taiteen parissa vuodesta 1995 sekä Suomessa että ulkomailla. Hän on työskennellyt monialaisena tanssijana, tanssinopettajana, koreografina, ohjaajana, näyttelijänä, taiteellisena johtajana ja tuottajana.

Taiteellisessa työssään Lehmus keskittyy kehollisuuteen, tilalliseen mielikuvitukseen, tunteiden fyysisyyteen ja kinesteettiseen empatiaan. Hän on kiinnostunut kokonaisvaltaisista taideteoksista, eri taidemuotojen yhdistämisestä sekä taiteen ja tieteen yhteistyöstä.

www.lehmus.works